10 χρόνια Ευρωπαϊκός Μηχανισμός

 Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, η ΓΓΠΠ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ημερίδα αφιερωμένη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό πολιτικής Προστασίας και στα δέκα χρόνια λειτουργίας του (2001-2011). Η ημερίδα εκτός από το ειδικό αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας συμπεριέλαβε και ένα ειδικότερο αφιέρωμα στο 112, τον Eευρωπαϊκό Αριθμό Εκτάκτων Αναγκών καθώς η επόμενη ημέρα 11/2/2012 ήταν η Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112.
 
         Την ημερίδα άνοιξαν με ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Θεόδωρος Μπούφης και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κος Πάνος Καρβούνης ενώ απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κος Λεωνίδας Αντωνακόπουλος (Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα) και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τις εργασίες κήρυξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Χρήστος Παπουτσής.
 
          Στην ημερίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission –DG ECHO) εκπροσώπησε ο Dr Peter Billing Επικεφαλής του Κέντρου Παρακολούθησης και Πληροφόρησης (DG ECHO/MIC).
 
          Το αφιέρωμα παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κος Ε  Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Ναυσιπλοΐας κος Α Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κος Π Μπονάτσος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κος Ι Σούλης, Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, του ΕΚΑΒ, Εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (με κύριο χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο τους επρόκειτο για Αξιωματικούς  του ΠΣ εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό), Αντιπροσωπεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, οι Διοικητές των Εθνικών Κέντρων Επιχειρήσεων του Π.Σ. και της Γ.Γ.Π.Π., Ανώτατοι Αξιωματικοί του Π.Σ. και της Π.Α., Διοικητές των Ευρωπαϊκών Μονάδων Πολιτικής Προστασίας του Π.Σ., του ΕΚΑΒ, της Π.Α. και της ΕΕΑΕ.
 

 

 Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, η ΓΓΠΠ διοργάνωσε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ημερίδα αφιερωμένη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό πολιτικής Προστασίας και στα δέκα χρόνια λειτουργίας του (2001-2011)." data-share-imageurl="">